Dissabte, 20 De Octubre De 2018

Ajuntament de Tornabous

Pl. de la Vila, 1, Tornabous - 25331
Telèfon: 973 570 233 Fax: 973 570 630

Lloc d'interés

1 · 2 · 3 ...   »

L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA (LA GUÀRDIA D'URGELL)

Foto

Situada a l'entrada del poble es construí durant els anys 60. És un edifici de construcció moderna, d'obra vista i destaca per la seva influència gaudiniana. Actualment és el lloc on se celebren tots els actes religiosos.

RUTES A PEU I AMB BTT

Foto

CAMINS DE L'URGELL A PEU I AMB BTT

Rutes a Peu i amb BTT

Ruta a peu i amb BTT: els Plans d'Almenara - PR C-72 Llarg recorregut circular per la plana d'Urgell resseguint un tram del canal i pujada de magnífic mirador del Pila d'Almenara.

Distància: 25,752 km.

Temps: 6 h 46' a peu.

Desnivell: + 193 m.

 

Camí de Sant Jaume

El vessant nord del Camí de Sant Jaume català que travessa l'Urgell, surt de Tàrrega i passa pel nucli urbà de les poblacions de Tornabous i el Tarròs, fase IV actualment senyalitzades.

Per més informació: www.camidesantjaume.cat

La Ruta dels Ibers

La Ruta dels Ibers és un projecte de turisme cultural coordinat des del Museu d'arqueologia de Catalunya que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre pais, així com els pobles que els habitaven.

El poblat ibèric del Molí d'Espígol de Tornabous constitueix un des exemplars d'urbanisme més desenvolupats entre les poblacions ilergetes.

Per més informació: www.mac.cat/Ruta-dels-Ibers

PROXIMITAT AMB ALTRES RUTES D'INTERÈS

 

Ruta del Cister

L'enllaç dels tres monestirs cictercencs a través de la coneguda Ruta del Cister, creada el 1989, ha esdevingut una injecció indiscutible per al turisme de les tres comarques, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, i l'Urgell.

Per més informació: www.larutadelcister.com

AJUNTAMENT DE TORNABOUS (TORNABOUS)

Foto

També anomenat l'Antinga casa dels Llúries, va ser propietat del monetir de Poblet i després de Roger de Llúria; data del segle XVI i és d'estil renaixentista. Té forma quadrangular, de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa hi ha el postal principal caracteritzat per una llinda rectangular amb una motllura que el ressegueix a la part superior; just al centre hi ha l'escut de la vila amb la data de construcció. A la part noble destaquen tres finestres senyorials amb llindes amb motllures. A les golfes hi ha una galeria que recorre la part superior de la façana amb tres arcs de mig punt.

LA TORRE DE LA GUÀRDIA DE DÉU ( LA GUÀRDIA D' URGELL)

Foto

L'existència de la torre de guàrdia i bada que donava nom a la població, es remunta al segle XI, concretament a l'any 1063, quan s'ementa com a ipsa Guàrdia de Déu entre les afrontacions territorials del castell d'Almenara. És probable que aquesta guàrdia fos subsidiària de al fortalesa d'Almenara i hagués tingut en època medieval senyors o castlans, ja que en el segle XII es documenta a l'indret el congnom Guàrdia. A la descripció dels límits de la quadra de la Fuliola del 1080, apareix també consignada la Guàrdia de Déu a l'est. En època postmedieval l'edifici fou habilitat com a habitatge.

La descripció ens diu; construcció de planta rectangular, d'uns 9 metres d'alçada, bastida directament sobre la roca i dividida a l'interior per tres pisos o estances. El primer pis és format per una cambra coberta amb volta de canó de mig punt, des de la qual es pot accedir a la terrassa superiot per una obertura rectangular. Al pis inferior, cobert amb volta rebaixada, s'hi accedia per mitjà d'una obertura, també rectangular, situada al sòl del primer pis. Del pis superior no en resta cap element del terra ni del possible coronament dels murs. La porta original, a 6 metres d'alçada del mur de migjorn, està formada per un arc adovellat de mig punt. Són visibles els forats oberts per recolzar les bigues de construccions adossades a la torre en època tardana. La torre està relaitzada amb carreus rectangulars i ben escairats, força grossos, que es van estretint a mesura que guanya alçada.

1 · 2 · 3 ...   »


Mapa Web