Dissabte, 20 De Octubre De 2018

Ajuntament de Tornabous

Pl. de la Vila, 1, Tornabous - 25331
Telèfon: 973 570 233 Fax: 973 570 630

Camins d'Urgell a peu i BTT

07/07/2015

CAMINS DE L'URGELL A PEU I AMB BTT


Foto


La Ruta del Cister

L'enllaç dels tres monestirs cistercencs a través de la coneguda Ruta del Cister, creada el 1989, ha esdevingut una injecció indiscutible per al turisme de les tres comarques, la Conca de Barberà, l'Alt Camps i l'Urgell.

El GR-175 La Ruta del Cister  està integrat dins l'extensa xarxa de senders abalisats d'Europa i é sl'únic sender que enllça els tres monestirs de Vallbona de les Monges, Poblet i Santes Creus, situats a les comarques de l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Alt Camp. El recorregut total suma 105 km a peu i 108 km amb BTT. Està totalment senyalizat amb les marques blanca i vermella del GR (dender de Gran Recorregut), amb pals direccionals ben identificats i altres infraestructures necessàries: passeres, baranes, escales, etc., perquè la caminada sigui més còmoda i segura. Aquesta ruta és apte per a qualsevol practicant acostumat a fer senderisme ja que no comporta cap més dificultat que la distància a recórrer i uns desnivells moderats.

Per més informació consultar: www.larutadelcister.info

Camí de Sant Jaume

El Camí de SAnt Jaume està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i primer Gran Itinerari Cultural Europeu pel Consell d'Europa.

A la comarca de l'Urgell hi ha 4 variants del Camí.

La Ruta 2 passa pel municipi de Tornabous:

El vessant nord del Camí de Sant Jaume català que travessa l'Urgell, surt de Tàrrega i passa pel nucli urbà de les poblacions de Tornabous i el Tarròs, fase IV actualment senyalitzades.

Itinerari:

Des de l?abadia de Montserrat, es continua cap a Tàrrega i es dirigeix cap a Tornabous, el TArròs, la Fuliola i Boldú, Linyola, per continuar fins a Balaguer, San Juan de la Peña per enllaçar amb el Camí aragonès, a Santa Cilia de Jaca.

Associació d'Amics  Pelegrins: www.amicsdelsperegrins.orgwordpress

Per més informació del camí: www.camisantjaume.com

Camí Ignasià:

Emmarcat per les Terres de Lleida a ponent i les planes del Bages a l'orient, el pelegrí recorrerà un camí de paisatges únics on la plana esdevé un interessant mosaic de camps de secà (ametllers, oliveres, cereals...), de camps de regadiu (fruiters i farratges) i d'erms i guarets de caire estèpic, mentre que la bellesa de les planes del Bages amb la serralada de Montserrat posen el contrapunt a un paisatge encisador.

El Camí Ignasià és el recorregut que va realitzar el jesuïta St. Ignasi, des de Loiola, al País Basc, fins a la Cova de St. Ignasi, a Manresa. És el mateix camí que el de St. Jaume, però en sentit contrari. Les fletxes són de color taronja. Per la comarca de l'Urgell travessa les poblacions d'Angelsola, Vilagrassa, Verdú, Tarrega i el Talladell. Aquest desviament a Verdú és per visitar la casa santuari de St. Pere Claver, missioner jesuïta destinat a Colòmbia que va realitzar una gran tasca amb els esclaus negres. St. Pere Claver va néixer a Verdú.

Per més informació del camí: www.caminoignaciano.org

Altres rutes:

Ruta a peu i amb BTT:  els Plans d'Almenara - PR C-72 Llarg recorregut circular per la plana d'Urgell reseguint un tram del canal i pujada al magnífic mirador del Pilar d'Almenara.

Distància: 25,750 km.

Temps: 6h 26 min. a peu

Desnivell: +193 m.Mapa Web